Mesajul Zilei de 1 august 2023 – NU FACE COMPROMISURI

Ţi se cere să iei atitudine în favoarea adevărului şi a stimei de sine. Nu ai nevoie să faci compromisuri ca să obţii ceea ce vrei şi poţi trăi din adevărul credinţelor tale. Sf.Agnes este ghidul şi modelul tău în această privinţă. Ea îţi arată că în relaţiile de iubire – ca şi în carieră, sănătate, casă şi alte zone ale vieţii – nu trebuie să faci compromisuri cu valorile tale.

Dacă eşti într-o situaţie dificilă, încearcă să negociezi o soluţie mai bună cu persoanele implicate. De exemplu, dacă relaţia ta romantică nu este satisfăcătoare, vorbeşte sincer cu partenerul tău / partenera ta despre ceea ce simţi. Sf.Agnes şi îngerii tăi te vor ajuta să vorbeşti sincer şi cu iubire, astfel încât partenerul tău / partenera ta să te poată auzi cu adevărat. Dacă acest lucru nu-ţi aduce rezultate satisfăcătoare, sfânta te poate călăuzi către un consilier sau o organizaţie de întrajutorare. Totuşi, cheia acestui mesaj este să-ţi susţii adevărul, fără compromisuri. Ca sfânt copil al lui Dumnezeu, meriţi să fii tratat(ă) cu iubire, respect şi demnitate. Nu accepta mai puţin de atât.

Sf.Agnes nu a făcut compromisuri în a-şi apăra credinţa. Deşi a fost torturată şi ameninţată cu moartea, nu a renunţat la credinţa ei. Legenda spune şi că Agnes a refuzat pretendenţi (inclusiv un înalt demnitar roman) fiindcă era hotărâtă să-şi păstreze castitatea. Mai mulţi bărbaţi au încercat s-o violeze, însă au orbit înainte de a fi apucat să-i facă vreun rău. Sf.Agnes a murit cu curaj pentru credinţa ei, la o vârstă fragedă şi încă virgină. Este sfânta patroană a cuplurilor logodite şi îi ajută pe cei care doresc să găsească partenerul / partenera potrivit(ă) pentru căsătorie.