Mesajul Zilei de 11 mai 2023 – COMPROMIS

Concesie * Corectitudine * Democraţie * Neutralitate

Maestrul tău Învăţător îţi aminteşte că nimic nu este în întregime bun sau rău, nici măcar oamenii, şi că fiecare persoană are propria sa versiune asupra realităţii care nu e neapărat să fie în concordanţă cu a ta. În loc să te cerţi sau să te simţi nedreptăţit(ă) de cei care refuză să se supună punctului tău de vedere, renunţă la pretenţiile tale rigide şi virtuoase şi extinde-ţi perspectiva pentru a cuprinde şi interesele celor cu care te lupţi acum. Deplasează-te mental către centru şi deschide-ţi mintea pentru a privi situaţia şi din punctul lor de vedere.

Deşi este uşor să te simţi indignat(ă) şi defensiv(ă) pe când te străduieşti să faci faţă acestui impas, adevărul e că nimeni nu încearcă să-ţi facă ţie rău. Însă detractorii tăi îşi urmăresc propriile priorităţi şi interese care pot fi diferite de ale tale. În loc să reacţionezi emoţional la rezistenţa lor, încearcă să-i înţelegi. Ai grijă să nu fii excesiv de centrat(ă) pe propria persoană, oricât de corect ţi s-ar părea. În schimb, încearcă să fii corect(ă).

Mesajul Maestrului Învăţător :„Acceptă că interesele tale nu sunt nici mai importante nici mai puţin importante decât ale celor din jurul tău deci singura cale de a progresa spre un nou nivel este compromisul”.