Mesajul Zilei de 16 decembrie 2021 – GRAŢIA CEA TAINICĂ A ARHANGHELULUI ARIEL

Numele Arhanghelului Ariel înseamnă ”Leul sau leoaica lui Dumnezeu”. Numele său apare și sub alte forme: Arael, Ariael sau Arielle. În unele scrieri angeologice Arhanghelul Ariel este reprezentat ca un înger feminin sau având o manifestare feminină pregnantă. Atunci el mai este numit și Arielle.

Cuvântul ebraic ARIEL înseamnă literal și ”altar” sau ”leoaica lui Dumnezeu”. Ariel este o denumire veche pentru Dumnezeul Creator (Demiurgul Gnostic)

Arhanghelul Ariel este menționat în mistica creștină, în tradiția iudaică, în textele apocrife, în Cartea lui Enoh. Misiunea sa angelică este în legătură cu elementele subtile de bază (pământ, apă, foc, aer) care coexistă pe planeta noastră.

În mistica modernă Ariel este invocat ca un înger care domnește asupra pământului, asupra forțelor creatoare ale naturii și asupra direcției Nordului.

Arhanghelul Ariel acționează neîncetat spre binele planetei Pământ și a locuitorilor acesteia.

Numele Arhanghelului Ariel este asociat cu simbolismul ezoteric al leului: înțelepciunea, măreția divină, piatra filozofală, dreptatea, lumina, solidaritatea, regalitatea, suveranitatea, autoritatea, forța invincibilă, forța transformatoare, puterea materială și spirituală, puterea energiei divine, puterea justiției, nimicirea răului și ignoranței, curajul, virtutea eroică, noblețea, spiritul de sacrificiu, devoțiunea, altruismul, generozitatea, viața, vitalitatea, regenerarea, renașterea, reînnoirea.

Arhanghelul Ariel este un Înger al Naturii care guvernează Tărâmul Spiritelor Elementare din care fac parte gnomii, spiridușii (asociate elementului subtil pământ), ondinele sau sirenele (asociate elementului subtil apă), salamandrele (asociate elementului subtil foc), zânele, ielele, drăgaicele, sânzienele, elfii (asociate elementului subtil aer) – personaje mitice prezente în multe tradiții populare și în toate genurile de artă de-a lungul timpurilor care de altfel sunt foarte reale, fiind percepute de copii mult mai des decât de adulți. Spiritele Naturii locuiesc în fiecare fir de iarbă, în fiecare petală de floare, în fiecare picătură de rouă. Aceste entități magice își fac casa, chiar așa cum se spune în povești, în ciuperci, în scorburi, în adâncurile mărilor și oceanelor, în râurile învolburate, în apa cristalină a fântânilor,în toate formele de manifestare a naturii. Arhanghelul Ariel inspiră spiritele naturii să transmită mesajele lor atât copiilor cât și adulților. Această frumoasă ființă angelică supraveghează tărâmul uman și îl conectează cu tărâmul Spiritelor Naturii, ne ajută să simțim prezența spiritelor naturii și ne facilitează comunicarea cu ele. Arhanghelul Ariel asistă toate viețuitoarele din natură.El acționează ca Înger al Naturii împreună cu Arhanghelul Haniel.

Arhanghelul Ariel ne ajută să ne amintim Adevărul Divin că suntem una cu Sursa Divină Infinită, că suntem uniți cu Conștiința Divină, putem accesa Conștiința Divină prin intermediul fiecărui gând, cuvânt, al fiecărei intenții, atitudini, credințe, emoții, acțiuni. Arhanghelul Ariel elimină toate energiile negative, indiferent de locul în care se manifestă sau de sursa lor. Asistă la depistarea și eliminarea energiilor negative din ființa noastră și din exteriorul nostru. Ne ajută să ne dăm seama de existernța unui pericol sau a unei capcane și apoi să le evităm.

Arhanghelul Ariel ne ajută să înțelegem că avem la dispoziție tot ce ne este necesar pentru realizarea idealurilor și proiectelor noastre benefice, ne ajută să ne regăsim forțele interioare, ne învață cum să folosim timpul și toate resursele pe care le avem la dispoziție. Nu trebuie să uităm nicio clipă că pentru a beneficia de ghidarea arhanghelului Ariel este necesar să îi cerem de fiecare dată ajutorul.