Mesajul Zilei de 17 februarie 2022 – ANIMALE

Ai o puternică legătură de iubire cu animalele. Ele au încredere instinctivă în tine, ca şi în Sf.Francisc. Ele îţi simt compasiunea şi înţelegerea şi vin la tine pentru ajutor şi companie. Ai o abilitate înnăscută de a comunica cu animalele şi ştii ce simt şi gândesc ele.

În anumite sensuri, te simţi mai bine cu animalele decât cu oamenii. Ai excela într-o profesie care implică animalele precum „pet-sitting” („dădacă” la animale), plimbarea animalelor de companie, servicii de coafură pentru animale, medic/asistent veterinar sau specialist în comunicarea cu animale. Şi animalele tale de companie care au murit îţi trimit de dincolo iubirea lor. Ele vor să ştii că sunt fericite şi se simt bine în Rai.

Acest sfânt este asociat cu natura şi animalele şi este sfântul patron al bunăstării animalelor. Legendele spun că ţinea predici în pădure iar animalele sălbatice se apropiau, se opreau şi îl ascultau.

Sf. Francisc s-a născut la Assissi în Italia în 1181. A renunţat la averea familiei şi a devenit un predicator nomad ce aduna adepţi care, în cele din urmă, au întemeiat Ordinul Religios Franciscan. A petrecut mult timp ajutând şi vindecând săracii, în special pe leproşi. Puternica rugăciune a Sf.Francisc care începe cu „Doamne, fă-mă o unealtă a păcii Tale” îl  face, de asemenea, să fie unul dintre cei mai iubiţi sfinţi.