Mesajul Zilei de 17 mai 2023 – FRATELE RATON

FRATELE RATON VORBEŞTE:
Uneori, pentru a supravieţui, trebuie să ne ascundem, camuflăm sau mascăm împotriva celor care ne-ar cunoaşte adevărata natură şi ne-ar putea exploata. Ca o plantă preţioasă, când cade zăpada trebuie să intri sub pământ, să te adăposteşti în sămânţa ta şi să fii liniştit şi în siguranţă în faţa celor care te-ar lua, te-ar creşte pe tine şi minunatul tău sine, în interesul lor. Acesta nu este momentul potrivit să permiţi să fii folosit(ă) pentru propria lor agendă: cu siguranţă este o altă agendă în desfăşurare aici. Nu te gândi la această ascundere sau topire în pădure, ca la o laşitate; este înţelept să te faci una cu pământul, pentru moment. De aceea sunt eu aici. O să îţi arăt locurile sigure, o să te prezint oamenilor siguri. Pentru ca tu, înaintaşii tăi, linia ta de sânge sau ceva rar şi preţios să poată continua să trăiască, trebuie să faci acel lucru (sau pe tine) necunoscut pentru o perioadă de timp, astfel ca mai târziu să poată din nou să iasă la lumină şi să înflorească. Lasă-mă pe mine, Ratonul, să îţi arăt unde să mergi, împreună cu cine să te ascunzi şi când să te retragi în buncăr. Înţelepciunea ta nu se va ofili: doar că nu vei fi văzut(ă) un timp pentru a supravieţui cu căile, cultura şi înţelepciunea ta, intacte.

DESPRE FRATELE RATON:
Ratonii vorbesc despre a rămâne sub acoperire, depre a zbura pe sub radar, o vreme. Ratonii sugerează să avem acoperire, să lucrăm cu camuflajul şi să stăm o vreme pe linia dintre locuri, pentru a rămâne în siguranţă. Nu dezvălui tuturor cine eşti, ce faci, care sunt noile tale idei şi proiecte. Prea adesea împărtăşim cu voce tare ceea ce planificăm dând tuturor, chiar şi nouă înşine, impresia că lucrurile deja sunt făcute. Nu sunt. Este nevoie de protecţie atentă, dar mai ales este nevoie să nu atragi atenţia. Nu înseamnă să fii ascuns(ă) sau viclean(ă), deşi unii aşa te vor numi. Înseamnă să îţi urmezi în tăcere vocaţia şi munca, adevărata afacere de suflet a schimbării, fără să arăţi tuturor toate detaliile de-a lungul acestui drum. Mai ai mult de mers – şi în acest stadiu nu este recomandat să împărtăşeşti totul. Există o parte sacră din tine care trebuie protejată deoarece poate fi uşor epuizată şi exploatată de cei care foarte repede – mult mai repede decât tine – vor recunoaşte valoarea a ceea ce ai tu.

DIVINAŢIE:
Nu vorbi! Să ştii, să îndrăzneşti, să doreşti, să păstrezi tăcerea! Adaptează-te, fă alegeri inteligente şi ascunde-ţi preţiosul sine sau cunoaşterea pentru o vreme. Dacă lucrezi la un proiect nou, nu vorbi despre asta cu alţii, pentru moment. În cel mai bun caz, ţi-ai risipi energia. În cel mai rău caz, ai risca să îţi fie „furat” sau însuşit de altcineva, sau ai risca să îţi faci griji, ceea ce este în sine consumator de energie. Păstrează-l ca pe un secret frumos între tine şi Univers, dar continuă să îţi faci treaba. Este nevoie de atenţia şi energia ta, chiar acum. Nu renunţa la tot. Păstrează-l aproape, proaspăt, nou, emoţionant şi zboară sub radar pentru moment. Fii adaptabil(ă) pentru moment, ţine masca aproape. Eşti foarte inteligent(ă). Vei găsi locul perfect în care să te ascunzi, un loc în care să fii în siguranţă, să te conservi pe tine şi comoara ta – acest „dat la fund” nu va fi pentru totdeauna. Iar când te vei ridica, vei fi renăscut(ă), pregătit(ă) să vii dintr-un spaţiu centrat în inimă şi niciodată nu va mai fi nevoie să te ascunzi din nou.