Mesajul zilei de 17 mai 2024 – SFÂNTUL GRAAL

Încetează căutările fără sfârşit. Căutare interioară.
Sfântul Graal este o relicvă misterioasă, îndelung căutată, despre care s-au spus diferite poveşti, de-a lungul timpurilor. Unii consideră că acesta deţine cheia vieţii eterne şi a uniunii divine. Mulţi şi-au dedicat viaţa descoperirii sale, pentru a-l poseda. Apare în legendele Regelui Arthur: cavalerul Galahad a primit viziunea lui Dumnezeu prin intermediul Graalului.
În misticismul creştin, Graalul este cupa folosită de Iisus la Cina cea de Taină şi apoi de Iosif din Arimateea pentru a colecta sângele scurs în urma Crucificării. A fost dus pe insula Avalon şi îngropat pe Chalice Hill (Glastonbury, Regatul Unit) ceea ce a înroşit apele din fântâna Chalice. Pelerini din toată lumea călătoresc şi astăzi pentru a bea aceste ape vindecătoare. Unii consideră că legenda Graalului datează dinainte de Hristos şi a fost inspirată de puţurile şi ceaunele din mitologia celtică şi galică.
Sfântul Graal este o călătorie spirituală supremă. Mulţi consideră călătoriile ca fiind legate de locuri fizice unde să meargă, pe care să le cucerească sau să le găsească, însă Graalul este o invitaţie de călătorie în interior. De conectare la harul interior, ca să  îl poţi găsi. Ca să înţelegi că această călătorie pentru a bea din fântâna eternă este ca să-l găseşti în adâncul tău, ca acea parte din noi care nu poate fi epuizată.
ÎNTREBAREA SUFLETULUI
Cum poţi face ca să mergi în interior şi să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat?