Mesajul Zilei de 17 octombrie 2022 – PROGRES SUSŢINUT

Ai făcut progrese în mod constant şi este important să recunoşti că pentru tine aceste progrese (nu perfecţiune) sunt ceea ce este important. Acesta este un mesaj pentru tine ca să apreciezi ceea ce ai realizat deja şi cât de mulţi oameni ai ajutat pe parcurs. Nu te mai focaliza pe orice greşeli consideri că ai fi făcut. Sentimentul de vinovăţie şi regretele nu au ajutat niciodată pe nimeni, deci, renunţă la ele, astăzi.

De asemenea, ţi se cere să te ierţi pe tine însuţi / însăţi pentru ceea ce crezi că ai făcut sau nu ai făcut. Sf. Tereza nu a trăit o viaţă de perfecţiune spirituală (de exemplu, adesea adormea în timpul rugăciunilor). Totuşi ea a insistat că aceasta e „calea cea mică” pentru progres constant care ne conectează cu Dumnezeu şi cerurile. Ea a scris „Învaţă să creşti în urma provocărilor tale, dar nu le lăsa să te oprească de la devotament sau cale spirituală”.

Sf.Tereza s-a născut la Lisieux, în Franţa. În 1873 a devenit călugăriţă a ordinului Carmelitelor, împreună cu alte două surori ale sale. Tereza a început să aibă experienţe mistice, despre care a scris (doar pentru că Maica Stareţă i-a poruncit s-o facă) într-o autobiografie intitulată „Povestea unui Suflet”. Multe tratamente ale unor suferințe precum ulcere, tuberculoză şi artrită sunt atribuite intervenţiilor Sf.Tereza. Pe patul de moarte  a promis să trimită trandafiri ca semn al prezenţei şi devotamentului său, astfel că adesea este supranumită „Micuţa floare”.