Mesajul Zilei de 23 februarie 2022 – GRAŢIA CEA TAINICĂ A ARHANGHELULUI MIHAIL

Numele Arhanghelului Mihail înseamnă în limba ebraică ”cel care este asemenea lui Dumnezeu”. El este cel pe care îl invocăm pentru a ne susține în lupta noastră cu forțele răului. De asemenea Arhanghelul Mihail este cel care ne ajută să descoperim Lumina Diivnă Esențială din interiorul nostru.

Tradițiile iudaică, islamică și creștină îl consideră la unison pe Mihail ca fiind cel mai mare dintre îngeri. El mai este cunoscut sub diferite nume precum Purtătorul Cheilor Raiului, Conducătorul Arhanghelilor, Îngerul Pocăinței, al Milei și Sfințeniei, Prințul Prezenței Divine, Gardianul lui Iacob, Îngerul Tufișului în Flăcări. Arhanghelul Mihail este conducătorul oștirilor cerești în lupta cu forțele întunericului.

Din punct de vedere istoric, este considerat protector al Israelului pe de o parte și al Bisericii Catolice pe de altă parte. Este sfântul patron al oamenilor de ordine, al soldaților, dar și al copiilor mici și se spune că îi veghează pe pelerini și pe străini. El este un luptător de temut, Prinț al Armatelor care luptă pentru dreptate și îi ajută pe cei care se confruntă cu situații dificile. Mihail este totodată cel care dăruiește răbdare și fericire. Arhanghelului Mihail îi este asociat elementul subtil FOC simbolizând adesea tot ce este trecător, astfel încât să rămână și să strălucească numai lumina pură esențială.

Arhanghelul Mihail este reprezentat ținând în mână o sabie sau o lance, simbolurile discernământului spiritual, cu care el ne poate înzestra dacă îi cerem aceasta, pentru a alege just și corect, din punct de vedere divin, în orice situație. De asemenea lancea sa mai simbolizează forța adevărului și luciditatea spiritului care sunt de mare ajutor în eliminarea adversităților în diferite situații.

Îl putem ruga pe Arhanghelul Mihail să ne ajute să controlăm și să depășim tendințele negative care mai subzistă în ființa noastră. De câte ori ne simțim depășiți de evenimente sau de câte ori situațiile vieții par să se deruleze în mod neîndurător, el ne poate ajuta să avem o viziune mai elevată, spirituală și înțeleaptă asupra vieții noastre. Misiunea lui este să ne protejeze și să ne ghideze împotriva nedreptății și să ne ajute să ne deschidem ființa către ceea ce este etern și nepieritor. Îl putem ruga să ne ajute în orice situație în care ne simțim copleșiți sau singuri și avem nevoie de ajutor.

SFAT: Indiferent de ceea ce te preocupă, cartea GRAȚIA CEA TAINICĂ A ARHANGHELULUI MIHAIL este un dar incomensurabil pentru tine. Este o grație așa cum arată și numele. Este bine să devii conștient(ă) de acest dar și să îl apreciezi la justa lui valoare. Căci acest inegalabil Erou al lui Dumnezeu te binecuvântează acum cu darurile sale: Îți dă forța și curajul să lupți împotriva oricăror adversități exterioare și interioare, te investește cu calitatea de Erou Spiritual, îți revelează Lumina Pură a Nemuririi Spirituale arzând tot ceea ce este trecător și neesențial în ființa ta și, cel mai important, îți oferă protecția angelică infailibilă în orice conjunctură a vieții. Mulțumește-i pentru acest dar inestimabil. Dacă te preocupă rezolvarea unei probleme anume, este evident că Arhanghelul Mihail s-a oferit să te susțină până la finalizarea ei. Înseamnă că în situația dată energiile patronate de el sunt cele mai necesare. Acceptă-i ajutorul cu credință, umilință, recunoștință și mai ales în mod pe deplin conștient. Când arhanghelii observă că noi deja devenim conștienți de prezența lor, își revarsă cu atât mai mult grația asupra noastră. Însă ține minte secretul lor: ei ne respectă liberul arbitru și acționează numai când sunt apelați. Așadar grația care ți se pune la dispoziție, tu trebuie să o obții. Îndrăznește!