Mesajul Zilei de 30 iunie 2022 – GRAŢIA CEA TAINICĂ A ARHANGHELULUI ZADKIEL

Tradiția spirituală îl asociază pe arhanghelul Zadkiel (Zadakiel) în primul rând cu starea exemplară, pură, profundă, de Bucurie Divină, cu energia subtilă a Iertării Divine și cu energia Grației Dumnezeiești. Arhanghelul Zadkiel mai este asociat în mod tainic cu puterea universală de transformare a ceea ce este inferior în aspecte pure, superioare, prin intermediul unor procese tainice de alchimie lăuntrică, ce implică totodată transmutația de energie a potențialităților ființei umane, fenomen însoțit și de sublimarea și redirecționarea energiilor subtile rezultante în etajele superioare ale ființei.

În limba ebraică, numele său Zadkiel înseamnă ”Dreptatea lui Dumnezeu”. Prin intermediul Arhanghelului Zadkiel și al ierarhiilor angelice pe care acest arhanghel le guvernează, Dumnezeu își manifestă în Creația terestră o anumită fațetă a Grației Sale ce susține și duce la desăvârșire în mod gradat tot ceea ce trebuie să se desăvârșească.

Arhanghelul Zadkiel este un mesager important prin care sunt distribuite la momentul potrivit ăn ambianța planetară dreptatea divină, bunăvoința divină, iertarea divină, precum și starea profundă de evlavie și de dăruire totală și necondiționată către Dumnezeu – ce implică abandonarea voinței individuale în fața Voinței lui Dumnezeu. Aceste aspecte au făcut ca acest arhanghel să mai fie supranumit în anumite texte străvechi și Arhanghelul Libertății Divine sau Arhanghelul Bucuriei Divine pure și copleșitoare.

Arhanghelul Zadkiel ne ajută să descoperim perspective tainice asupra existenței, pe care înainte nici nu le bănuiam, și ne inundă ființa cu o energie divină ce face în felul acesta cu putință să experimentăm anumite ipostaze divine – după ce în prealabil ne-a impulsionat cu putere să trăim și să aprofundăm aceste ipostaze divine. Arhanghelul Zadkiel ne ajută să descoperim, prin intermediul anumitor experiențe lăuntrice inefabile, spirituale, divine, că atunci când reușim cu adevărat să îi iertăm într-un mod total și necondiționat pe cei care ne-au greșit sau pe cei care ne-au făcut rău devine totodată cu putință la scurt timp după aceea să ne iertăm pe noi înșine.

Invocarea măcar o dată pe zi pentru 1-2 minute a prezenței tainice a Arhanghelului Zadkiel trezește și dinamizează în universul nostru lăuntric sentimentul de compasiune atât față de ceilalți cât și față de noi înșine. Astfel Arhanghelul Zadkiel ne ajută să ne transformăm gradat și ne impulsionează să fim iertători și totodată ne permite să devenim conștienți că nu este deloc bine să îi judecăm pe alții într-un mod superficial, nefast și acuzator.