Mesajul Zilei de 8 august 2022 – CREDE

Ca să vindeci şi să îmbunătăţeşti această situaţie, e important să crezi. Ai încredere în miracole, în puterea iubirii vindecătoare a lui Dumnezeu şi în bunătatea esenţială din oameni. Acesta este un factor important pentru a determina rezultatul acestei situaţii.

Sf. Hildegard de Bingen a demonstrat că, pentru a aduce mesajul lui Dumnezeu în lume, trebuie să crezi în tine. Eşti calificat(ă). Eşti gata şi pregătit(ă). Poţi s-o faci.

Această sfântă a depăşit o mare îndoială de sine şi a devenit o multitalentată autoare, muziciană şi vindecătoare. Acest lucru a fost deosebit de remarcabil, având în vedere că femeile de la vremea ei (1098-1179) nu se ocupau cu lucruri lumeşti. Născută ca al 10-lea copil în familia ei, a fost trimisă la mânăstire pentru a uşura povara financiară a părinţilor.

Hildegard a început să aibă viziuni spirituale încă de când era copil şi în cele din urmă a simţit chemarea de a scrie cărţi despre acestea. A depăşit multe îndoieli legate de talentele ei literare şi mai târziu a scris  „Deşi am văzut şi am auzit acele lucruri,  din cauza îndoielilor şi a părerii proaste despre mine şi din cauza vorbelor spuse de diferite persoane am refuzat multă vreme chemarea de a scrie.” Sf. Hildegard mai este cunoscută şi pentru a fi orchestrat lucrări muzicale şi pentru cele două cărţi ale sale despre obţinerea sănătăţii fizice cu ajutorul lucrurilor provenite din natură.